kartoffelpizza
Hovedretter

Kartoffelpizza med bagte radiser

Har du prøvet at bage radiser i ovnen? Smagen bliver nøddeagtig og passer perfekt til en kartoffelpizza med cremet mascarpone. Her får du opskriften på kartoffelpizza med bagte radiser

Forberedelsestid: 1 t og 40 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 2 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 650 g hvedemel, f.eks. ”tipo 00”
1 spsk. olivenolie til pensling

MASCARPONETOPPING

250 g mascarpone
2 bagekartofler
2 bundter radiser
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 bakke blandede salatblade

Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med bagte radiser 

1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i, lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.

2. Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud med kagerulle på et meldrysset bord til tynde pizzabunde. Flyt pizzabundene over på hver sit ark bagepapir.
 
3. MASCARPONETOPPING: Smør mascarpone ud på pizzabundene. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Fordel dem over pizzabundene. Rens og halvér radiserne, vend dem med olie, og fordel dem på pizzabundene. Krydr med salt og peber.
 
4. Træk bagepapiret med pizzaerne over på de brandvarme bageplader. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
 
5. SERVERING: Skyl og tør salaten, og fordel den over pizzaerne. Servér straks.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo – Få opskriften her

Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her

Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med polenta og tomatkompot – Få opskriften her