Hovedretter

Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål

Her får du hyggemad, der smager af god tid og luksus. Så længe du husker at sætte retten over om eftermiddagen (skal simre 3 timer), kræver opskriften ikke de store armbevægelser, når aftensmaden skal på bordet. Her får du opskriften på kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål

Forberedelsestid: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g oksespidsbryst
salt og friskkværnet peber
2 spsk. smør til stegning
2 løg
4 fed hvidløg
4 gulerødder
1 bundt frisk timian
1 bundt frisk rosmarin
5 dl rødvin
1 liter hønsebouillon
300 g palmekål
50 g smør
½ dl ristede og saltede mandler
1 håndfuld frisk timian

KARTOFFELMOS

1 kg kartofler
25 g smør
½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål 

 
1. Skær spidsbrystet i 4 stykker, dup dem tørre, og gnid dem med salt og peber. Brun kødet godt på alle sider i smør i en tykbundet gryde. Pil løg og hvidløg. Skær løg i både. Skær gulerødder i grove skiver. Tag spidsbrystet op af gryden, og læg det til side. Steg løg, hvidløg, gulerødder, timian og rosmarin i gryden, til løgene begynder at tage farve. Læg spidsbrystet tilbage i gryden. Hæld rødvin og bouillon i, så det dækker, og bring gryden i kog. Læg låg på, og lad retten simre i 2-3 timer. Tag herefter kødet op af gryden, og riv det fra hinanden med 2 gafler. Si saucen fra gryden, og kassér grøntsagerne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, til den begynder at tykne.
 
2. KARTOFFELMOS: Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og piskefløde, og mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Smag til med salt og peber.
 
3. Skyl palmekål, og skær de grove bunde af. Skær smør i tern, og rør det i saucen, til den er blank. Rør palmekål og det trevlede kød i gryden, og varm retten igennem, til kålen akkurat falder sammen. Servér retten med kartoffelmos, og pynt med hakkede ristede og saltede mandler og frisk timian.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa - Få opskriften her

Tirsdag: Grøn shakshuka med porrer og linser - Få opskriften her

Onsdag: Pasta alla puttanesca - Få opskriften her

Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her