smørrebrød
Aftensmad

Kartoffel-smørrebrød med smilende æg

28. marts 2022Opdateret 12. april
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Brug sprøde kartoffelskiver som bund og anret festlige smørrebrød! Her får du opskriften på kartoffel-smørrebrød med smilende æg
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g store bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

ÆRTEMOS

  • 300 g grønne ærter (fra frost, optøede)
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 8 æg
  • 8 skiver serranoskinke
  • 50 g rucola
  • salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med olie, drys med salt, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. ÆRTEMOS: Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender til en grov mos. Smag til med citronsaft, salt og peber.

3. SERVERING: Kog æggene i 6-7 minutter; skyl dem i koldt vand, og pil dem. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag skiverne ca. 5 minutter i ovnen, til de er sprøde. Skyl og tør rucola. Smør ærtemosen på kartoffelskiverne, og top med rucola, sprødstegt skinke og et halvt æg. Drys med salt og peber, og servér straks.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også