Hovedretter

Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips

Den sprøde topping af serranoskinke og rugbrødschips løfter den klassiske cremede suppe til nye højder. Her får du opskriften på kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

700 g kartofler
3 porrer
1 løg
50 g smør til stegning
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

RUGBRØDSCHIPS

¼ helt tørt rugbrød
1 spsk. olivenolie
flagesalt

TOPPING

60 g serranoskinke
1 bundt purløg

Opskrift - sådan laver du kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips 

 
1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver. Pil og hak løg. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler, porrer og løg, uden at det tager farve. Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt.
 
2. RUGBRØDSCHIPS: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær rugbrød i så tynde skiver som muligt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, krydr med salt, og rist rugbrødschipsene i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
 
3. TOPPING: Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Hak purløg fint.
 
4. Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden, eller blend med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med purløg, rugbrødschips og sprød serranoskinke.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks og linsesalat med fennikel – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing – Få opskriften her

Onsdag: Medister med blomkålskartoffelmos – Få opskriften her

Torsdag: Mac and cheese med grønkål – Få opskriften her