Kartoffel-porre-suppe
Hovedretter

Kartoffel-porre-suppe

Kartoffel-porre-suppe er perfekt til den travle hverdag. Få opskriften her

Sund og nem kartoffel porre suppe. Brug persillestilkene til at gi' ekstra smag. Vælg en ordentlig grøntsagsbouillon - eller brug vand i stedet. Er du virkelig overskudsagtig, kan du selvfølgelig koge en grøntsagsfond til suppen.

Man går aldrig galt i byen med denne suppe. Det er en rigtig god vinter suppe, der både luner og smager skønt. Og så er det jo ikke til at komme udenom, at denne suppe er super sundt og nærende.

Kartoffel-porre-suppe

2 pers.

INGREDIENSER TIL KARTOFFEL-PORRE-SUPPE:

2 porrer
3 fed hvidløg, hakkede
300 g bagekartoffel i terninger
olivenolie
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
persillestilke
2 laurbærblade
kødsnor
salt og peber

Kartoffel-porre-suppe med stenbiderrogn og ristet rugbrød

ENDVIDERE:
½ bundt bredbladet persille, plukket
1 bananskalotteløg i tynde skiver
lidt citronsaft
olivenolie

TILBEHØR:
groft brød

 

Sådan laver du kartoffel-porre-suppe

Skær porrerne i tynde skiver, og skyl dem flere gange i koldt vand. Sautér porrer, hvidløg og kartoffel i olivenolie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-8 minutter. Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon; bind persillestilke og laurbærblade sammen med lidt kødsnor, og kom dem i.
Sæt låg på gryden, og lad kartoffel porre suppen småkoge i ca. 30 minutter.
Fisk persillestilke og laurbærblade op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber. Anret i dybe, gerne varme tallerkener. Vend persille og løg med lidt citronsaft og olivenolie, og top det oven på den serveringsklare suppe.

 

Servér suppen rygende varm med groft brød til.