Hovedretter

Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke

Jordskokker er nogle underlige, men meget velsmagende knolde. Når de er friske, og skrællen er tynd, kan du nøjes med at skrubbe dem. Få opskriften på jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke her

Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke til 4 personer

Tid: 45 minutter. Ovntid: 10 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL JORDSKOKKESUPPE
500 g jordskokker
400 g kartofler
3 porrer
2 spsk. olivenolie til stegning
saft og skal af 1 usprøjtet citron
1 lille bundt timian
1 l grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
 
TOPPING
4 skiver rugbrød
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flagesalt
3 kviste timian
100 g parmaskinke
 
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med ristede svampe
 
1. Jordskokkesuppe: Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, og hak dem groft. Steg porrerne i olie i en gryde i nogle minutter. Tilsæt jordskokker og kartofler. Riv og pres citronen. Bind lidt snor omkring timianbundtet. Hæld bouillon i gryden, og tilsæt timianbuket og citronsaft og citronskal. Lad suppen koge i 30 minutter under låg. Fjern timianbuketten, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber.
 
2. Topping: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie, salt og friskhakket timian. Læg rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 8-10 minutter. Læg parmaskinken på en anden bageplade med bagepapir, og steg skinken sprød i ovnen, i 8-10 minutter, sammen med rugbrødet.
 
3. Servér suppen med rugbrødscroutoner og sprød parmaskinke.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her

Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her