Hovedretter

Italiensk kyllingepande

Denne alt i én pande-ret skyder weekenden godt i gang på en indbydende måde. Her får du opskriften på italiensk kyllingepande

Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 hele kyllingelår (med overlår)
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie til stegning
3 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 dåse artiskokhjerter
1 glas kalamataoliven
1 glas kapersbær
1 dl hvidvin

PASTA MED BASILIKUM

250 g frisk pasta
1 bundt frisk basilikum
50 g parmesan
50 g rucola

Opskrift - sådan laver du italiensk kyllingepande

1. Tænd ovnen på 175°. Dup kyllingelårene tørre, og krydr med salt og peber på begge sider. Find en stor pande frem, der kan tåle at komme i ovnen. Brun kyllingelårene godt i olie på panden. Tag dem af panden, og læg dem til side et øjeblik. Pil og pres hvidløg. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Del artiskokhjerterne i kvarter. Steg hvidløg, peberfrugt, artiskokhjerter, oliven og kapersbær på panden. Hæld hvidvin ved, og krydr med salt og peber. Vend godt rundt, og læg kyllingelårene tilbage på panden. Sæt panden i ovnen, og steg retten færdig i 20 minutter – tjek, at kødet er gennemstegt.
 
2. PASTA MED BASILIKUM: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend den sammen med indholdet på panden, og servér med plukket basilikum, friskrevet parmesan og skyllet rucola.
 
TIP: Kan din pande ikke tåle at gå i ovnen? Så flyt retten over i et ovnfad, lige før du sætter den i ovnen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicansk lasagne – Få opskriften her

Onsdag; Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah – Få opskriften her

Torsdag: Lun linsesalat med halloumi – Få opskriften her

Læs mere om: