Dette farsbrød er fyldt med smag og gemmer på en overraskelse af smeltet mozzarella. Her får du opskriften på italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Dette farsbrød er fyldt med smag og gemmer på en overraskelse af smeltet mozzarella. Her får du opskriften på italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket svinekød eller oksekød
4 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk basilikum
2 dl tomatsauce
1 æg
1 dl rasp
50 g parmesan
1 tsk. salt
peber
130 g soltørrede tomater i olie
2 friske mozzarellakugler a 125 g
150 g serranoskinke
OVNKARTOFLER
1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
TIL SERVERING
125 g rucola
175 g aioli
Annonce
Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og basilikum fint.
FARSBRØD: Rør det i kødet sammen med tomatsauce, æg, rasp, friskrevet parmesan, salt og peber, så du får en jævn fars. Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
Læg halvdelen af farsen i et ovnfast fad, og lad det udgøre bunden af farsbrødet. Halvér de 2 kugler frisk mozzarella, og læg dem i en stribe midt på farsen. Læg den resterende fars over, og form farsbrødet omkring mozzarellaen.
Læg serranoskinken hen over farsbrødet, og sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
OVNKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoffelbådene i ovnen i 40 minutter sammen med farsbrødet, til de er gyldne og sprøde.
SERVERING: Skyl og tør rucola. Servér farsbrødet med ovnkartofler, aioli og rucola.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.