Indisk lammecurry med cashewnødder
Hovedretter

Indisk lammecurry med cashewnødder

Denne curry er fyldt med kraftige krydderier og er samtidig dejlig mild og cremet. Her får du opskriften på indisk lammecurry med cashewnødder

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g skært lammekød
75 g cashewnødder
140 g koncentreret tomatpuré
1 dåse kokosmælk
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 stort løg
1 spsk. kokosolie til stegning
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. garam masala
1 spsk. karry
salt og peber
500 g søde kartofler
2 dl vand
½ limefrugt

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk koriander
naanbrød

Opskrift - sådan laver du indisk lammecurry med cashewnødder 

 
1. Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad dem trække i mindst 1 time. Si vandet fra, og blend de udblødte cashewnødder med tomatpuré, kokosmælk og yoghurt i en foodprocessor til en helt glat og cremet masse (nødderne skal være helt opløst). Pil og hak løget, og steg det i kokosolie i en gryde. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Lad det stege med i gryden i et par minutter sammen med karrypasta. Tilsæt lammekød, garam masala og karrypulver. Krydr godt med salt og peber, og brun kødet. Skrub eller skræl søde kartofler, og læg dem i gryden. Hæld vand i gryden, og rør rundt, så krydderierne fra bunden af gryden løsner sig. Tilsæt den blendede cashewnøddeblanding, og bring retten i kog. Lad den simre i 30 minutter, til lammekød og søde kartofler er møre. Smag til med friskpresset limesaft.
 
2. SERVERING: Servér lammecurry med koriander og lunede naanbrød.
 
TIP: Curry’en kan også tilberedes med oksekød, kylling eller den indiske ost paneer.