Hovedretter

Indisk lammecurry med cashewnødder

Denne curry er fyldt med kraftige krydderier og er samtidig dejlig mild og cremet. Her får du opskriften på indisk lammecurry med cashewnødder

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g skært lammekød
75 g cashewnødder
140 g koncentreret tomatpuré
1 dåse kokosmælk
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 stort løg
1 spsk. kokosolie til stegning
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. garam masala
1 spsk. karry
salt og peber
500 g søde kartofler
2 dl vand
½ limefrugt

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk koriander
naanbrød

Opskrift - sådan laver du indisk lammecurry med cashewnødder 

 
1. Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad dem trække i mindst 1 time. Si vandet fra, og blend de udblødte cashewnødder med tomatpuré, kokosmælk og yoghurt i en foodprocessor til en helt glat og cremet masse (nødderne skal være helt opløst). Pil og hak løget, og steg det i kokosolie i en gryde. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Lad det stege med i gryden i et par minutter sammen med karrypasta. Tilsæt lammekød, garam masala og karrypulver. Krydr godt med salt og peber, og brun kødet. Skrub eller skræl søde kartofler, og læg dem i gryden. Hæld vand i gryden, og rør rundt, så krydderierne fra bunden af gryden løsner sig. Tilsæt den blendede cashewnøddeblanding, og bring retten i kog. Lad den simre i 30 minutter, til lammekød og søde kartofler er møre. Smag til med friskpresset limesaft.
 
2. SERVERING: Servér lammecurry med koriander og lunede naanbrød.
 
TIP: Curry’en kan også tilberedes med oksekød, kylling eller den indiske ost paneer.