Hovedretter

Indisk kylling med ristet blomkål

Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde det i dit lokale supermarked. Her får du opskriften på indisk kylling med ristet blomkål

Indisk kylling med ristet blomkål 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g kyllingebrystfilet
1 blomkål
1 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld cashewnødder
2 løg
3 fed hvidløg
4 cm frisk ingefær
1 spsk. smør til stegning
3 tsk. rød karrypasta
3 tsk. karry
3 tsk. garam masala
salt og friskkværnet peber
1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
2 dl græsk yoghurt 10 %
140 g koncentreret tomatpuré
 
 
TIL SERVERING
naanbrød
½ bundt frisk koriander
50 g rucola
 
PRØV OGSÅ: Krydret kylling med kartofler og fennikelsalat
 

Opskrift - sådan laver du indisk kylling med ristet blomkål 

 
Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingekødet i tern, og sæt dem til side. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålsbuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Rist cashewnødderne gyldne i stor gryde, og sæt dem til side. Pil og hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i gryden, og tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Tilsæt kyllingekød, og steg, til det er lysebrunt. Vend kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad det simre, indtil kødet er mørt, og vend så de bagte blomkålsbuketter i gryden. Smag til med salt og peber, drys med ristede cashewnødder, og servér med lunt naanbrød, frisk koriander og skyllet rucola.
 
TIP: Erstat kyllingekødet med lam, eller lav en vegetarisk udgave med kikærter fra dåse.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Tærte med græskar, grønkål og feta – få opskriften her

Tirsdag: Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål – få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-smørrebrød med smilende æg – få opskriften her

Fredag: Quick pulled pork i tacos med syltet rødkål – få opskriften her