Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter
Mad

Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

29. september 2021
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Uhm! Muslinger. Sæt ekstra skåle på bordet, som man kan lægge de tomme muslingeskaller i. Her får du opskriften på hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 3½ kg friske blåmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 porrer
  • 400 g kartofler
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 3 dl hvidvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt frisk oregano

Til severing

  • ½ bundt frisk oregano
  • godt brød

Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

  1. Skyl muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, som er i stykker, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordet.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg i bittesmå tern. Skræl gulerødder, rens porrer, og skær begge dele i små tern. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  3. Opvarm smør og olivenolie i en stor gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter.
  4. Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler, og steg i 10 minutter.
  5. Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Bring suppen i kog, tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden.
  6. Kog det hele i 8-10 minutter. Ryst gryden et par gange. Tjek, at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderligere et par minutter.
  7. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Skyl og hak oregano. Ryst gryden sammen med hakket oregano.
  8. Severing: Anret muslinger i skåle med suppen, og pynt med friske oreganoblade. Spis brød til.

Hvor mange muslinger pr person?

Skal du lave en hovedret såsom moules frites, kan du regne med ca. 500-750 g. muslinger pr. person. Til forret er 250 g muslinger pr. person passende. Du kan evt. købe lidt ekstra, da der ofte vil gå nogle muslinger tabt under tilberedningen, hvis de ikke åbner sig.

Læs også