Nem hjemmerørt tatar til 2 personer
— med kapers og krydderurter
Tid: 20 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
150 g okseinderlår
1 lille skalotteløg
1 spsk. kapers
en håndfuld forskellige
krydderurter, f.eks. purløg, persille og estragon
1 usprøjtet citron
1-2 tsk. dijonsennep
olivenolie
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
2 radiser
krydderurter, f.eks. estragon og rødbedespirer
2 æggeblommer
2 tynde skiver rugbrød
Opskrift: Nem hjemmerørt tatar
- Hak kødet helt fint.
- Pil løget. Hak løg, kapers og urter, og rør det i kødet.
- Smag kødet til med lidt citronsaft og citronskal, sennep, olie, salt og peber.
- Der skal være god balance mellem sødt, salt og surt, og det er vigtigt at kødet stadig smager igennem.
- Lad evt. tataren hvile lidt på køl.
Servering:
- Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver.
- Anret tataren og pynt med radiser og krydderurter.
- Læg en rå æggeblomme på — prik til den med en gaffel, så den flyder ud lige før retten serveres.
- Servér med ristet rugbrød.
PRØV OGSÅ: Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød