Hovedretter

Hjemmerørt tatar med kapers og krydderurter

Noget af det mest hippe, du kan spise for tiden, er tatar. Selv de fineste restauranter som Noma og Geranium serverer det. Få opskriften på Timm Vladimirs hjemmerørte tatar her

Hjemmerørt tatar med kapers og krydderurter til 2 personer

Tid: 20 minutter. 

DET SKAL DU BRUGE
150 g okseinderlår
1 lille skalotteløg
1 spsk. kapers
en håndfuld forskellige 
krydderurter, f.eks. purløg, persille og estragon
1 usprøjtet citron
1-2 tsk. dijonsennep
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
2 radiser
krydderurter, f.eks. estragon og rødbedespirer
2 æggeblommer
2 tynde skiver rugbrød
 

Opskrift - sådan laver du hjemmerørt tatar med kapers og krydderurter

 
1. Hak kødet fint. Pil løget. Hak løg, kapers og urter, og rør det i kødet. Smag kødet til med lidt citronsaft og -skal, sennep, olie, salt og peber. Sørg for en god balance mellem sødt, salt og surt, og at kødet stadig smager igennem. Lad evt. tataren hvile lidt på køl.
 
2. Servering: Rens radiserne, og skær dem i meget tynde skiver. Anret tataren på tallerkner, og pynt med radiser og krydderurter. Læg en rå æggeblomme på, som punkteres lige inden servering. Servér med ristet rugbrød.
 
PRØV OGSÅ: Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød
 
Læs mere om: