hjemmelavet sild
femina
Hovedretter

Hjemmelavet sild til julen

Sild hører julen til - og helst hjemmelavet sild!

Stegte hjemmelavet sild med rødløgsmarmelade

Ingredienser til hjemmelavet sild:
500 g hele sild, rensede
1½ dl rugmel
1 tsk. st. koriander
1 tsk. st. allehånde
1 tsk. st. ingefær
havsalt og friskkværnet peber
50 g smør
3 spsk. rapsolie
rødløgsmarmelade:
rapsolie
2 rødløg i tynde skiver
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 rød chili uden kerner, fintskåret
1½ dl sherryvineddike
3-4 spsk. rørsukker
havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du stegte hjemmelavet sild med rødløgsmarmelade

Bland rugmelet med krydderierne, og vend sildefileterne i blandingen. Steg dem lysebrune i smørret og olien på en stegepande.
Varm olien op i en lille sauterepande; tilsæt chili, hvidløg og rødløg, og lad det svitse i 5 minutter, mens du rører. Hæld eddiken på, og lad syren koge væk. Smag til med sukker og salt og peber. Servér de stegte sild med den let søde rødløgsmarmelade.

LÆS OGSÅ: Inspiration til hjemmelavet sild

Røde kryddersild
Ingredienser:(4-6 personer)
½ l eddike
4 dl sukker
1 spsk. salt
1 spsk. knuste peberkorn
10 nelliker
1 stang kanel
2 spsk. sandeltræ
1 tsk. allehånde
1 tsk. korianderfrø
1 rødløg i skiver
ENDVIDERE:
8 marinerede sildefileter

Sådan laver du røde kryddersild

Kom eddike, sukker og salt og peber, nelliker, kanel, sandeltræ, allehånde, korianderfrø og rødløg i en gryde, og lad det småkoge i 5-10 minutter. Tag lagen af varmen, og lad den køle helt af.
Lad sildefileterne dryppe af, og skær dem i mindre stykker. Skold et sylteglas, og kom sildene i glasset. Hæld lagen på, og sæt sildene i køleskabet i mindst 2 dage, så de kan trække smag. Sildene kan holde sig i op til 14 dage i uåbnet glas.

LÆS OGSÅ:

Lav din egen julesangria

Gris og and a la Orienten

Til den gode julefrokost hører også tarteletter med høns i asparges - få opskriften her

Læs mere om: