DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling
olivenolie
salt og friskkværnet peber
FLØDEKARTOFLER
1 kg kartofler
5 dl piskefløde
100 g friskrevet parmesan
1 tsk. friskrevet muskatnød
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
125 g blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du helstegt kylling og flødekartofler med parmesan
1. Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
2. FLØDEKARTOFLER: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Fordel dem i et ovnfast fad. Rør fløde, parmesan, muskatnød, timianblade, salt og peber sammen i en skål, og hæld blandingen over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter (sammen med kyllingen), til overfladen er flot gylden.
3. SERVERING: Skyl og tør salaten. Servér den helstegte kylling med flødekartofler og salat.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salat med lakserillette og rugbrødschips - Få opskriften her
Tirsdag: Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo) - Få opskriften her
Onsdag: Skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede - Få opskriften her
Torsdag: Quinoatærte med blomkål og bacon - Få opskriften her