Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
Hovedretter

Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

Servér en helstegt kylling med herligt grønt tilbehør, der smager af sol og forårsfornemmelser. Her får du opskriften på helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling
2 spsk. olivenolie
salt og peber

ÆRTEDIP

300 g ærter fra frost
1 fed hvidløg
1 citron
2 spsk. olivenolie
salt og peber

SPIDSKÅLSSALAT

2 dl sort quinoa
1 spidskål
2 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og peber
3 forårsløg
1 moden avocado
1 dl saltede mandler

Opskrift - sådan laver du helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip 

 
1. Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
 
2. ÆRTEDIP: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens.
 
3. SPIDSKÅLSSALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål. Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og fintrevet citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber. Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder. Vend quinoa sammen med spidskålen. Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft. Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt. Servér salaten med kylling og ærtedip.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med and, rødbede og gedeost - Få opskriften her

Tirsdag: Ristet brød med laks, spinat og pocherede æg - Få opskriften her

Onsdag: Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli - Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med cheddar, salsa og sorte bønner - Få opskriften her