Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
Mad

Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

15. maj 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Servér en helstegt kylling med herligt grønt tilbehør, der smager af sol og forårsfornemmelser. Her får du opskriften på helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

Det skal du bruge

  • 1 hel kylling
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Ærtedip

  • 300 g ærter fra frost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Spidskålssalat

  • 2 dl sort quinoa
  • 1 spidskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • 3 forårsløg
  • 1 moden avocado
  • 1 dl saltede mandler

Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

  1. Kylling: Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
  2. Ærtedip: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens.
  3. Spidskålssalat: Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål.
  4. Dressing: Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og fintrevet citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber. Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder.
  5. Severing: Vend quinoa sammen med spidskålen. Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft. Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt.
  6. Servér salaten med kylling og ærtedip.

Tips: Sådan tilbereder du en helstegt kylling

  1. Forvarm ovnen: Sørg for at forvarme din ovn til den ønskede temperatur. Dette sikrer, at kyllingen begynder at stege jævnt fra starten.
  2. Brug kødtermometer: Kyllingen skal nå en indre temperatur på 74 grader for at sikker på, at den er tilberedt ordentligt og ikke rå indeni, invitér derfor i et termometer af kvalitet.
  3. Lad den hvile: Når kyllingen er færdigstegt, lad den hvile mindst 10-15 minutter, inden du skærer den. Det gør kyllingen mere saftig.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også