Helstegt kylling med moderne broccolisalat
Mad

Helstegt kylling med moderne broccolisalat

18. oktober 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Prøv en nyfortolkning af den klassiske broccolisalat og fyld den med søde vindruer og sprødstegt serranoskinke. Her får du opskriften på helstegt kylling med moderne broccolisalat
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

BROCCOLISALAT

  • 1 broccoli
  • 6 skiver serranoskinke
  • 1 dl solsikkekerner
  • 150 g stenfri røde vindruer
  • 1 rødløg
  • 1 dl tørrede tranebær

YOGHURTDRESSING

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. hvidvinseddike

TIL SERVERING

  • brød

Opskrift - sådan laver du helstegt kylling med moderne broccolisalat

1. Læg kyllingen på køkkenbordet i mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 180°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og læg den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt. 2. BROCCOLISALAT: Skyl broccoli, skær den i små buketter, og kog dem i et par minutter i saltet vand. Lad dem køle af. Fordel skiver af serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180° i ca. 5 minutter, til de er sprøde. Rist solsikkekerner på en tør pande, til de bliver gyldne. Skyl og halvér vindruer. Hak rødløg fint. Bland broccoli, solsikkekerner, vindruer, rødløg og tranebær. 3. YOGHURTDRESSING: Rør græsk yoghurt, mayonnaise, hvidvinseddike, salt og peber sammen til en dressing, og vend det i broccolisalaten. 4. SERVERING: Knæk serranoskinken i mindre stykker, og drys den over salaten. Servér til kylling og brød. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også