Hovedretter

Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler

Madplan for uge 25: Ugens tirsdagsopskrift er hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler. Få opskriften her

Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler til 4 personer

Løvstikke har den karakteriske smag af selleri, som trænger ind i kartoflerne, når de koges. 
 
Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g hakket oksekød
3 stilke timian
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning
 
STEGT SPIDSKÅL
½ spidskål
1 rødløg
1 squash
1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning
4 spsk. kapers
 
LØVSTIKKEKARTOFLER
500 g små kartofler
3-4 stilke løvstikke
 

Opskrift - sådan laver du hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler

 
1. Form kødet til 4 hakkebøffer. Krydr med friskhakket timian, salt og peber. Steg bøfferne i olie og smør på en pande i 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.
 
2. Stegt spidskål: Snit spidskål helt fint. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Skyl squashen, og skær den i mindre stykker. Steg spidskål, rødløg og squash i olie og smør på en pande, til det netop falder sammen. Bland kapers i, og hold det varmt.
 
3. Løvstikkekartofler: Skrub kar-toflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand og løvstikke i 12-15 minutter, til de er møre. Servér dem som tilbehør til hakkebøffer og stegt spidskål.