gyros
Hovedretter

Gyros-kyllingewraps

Gyros er den græske udgave af kebab, og her får den en følgesvend i ”landsmanden” tzatziki. Her får du opskriften på gyros-kyllingewraps

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kyllingestrimler
2 spsk. gyroskrydderi
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie

TZATZIKI

1 agurk
salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt 10 %
saft af ½ citron
friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 rødløg
250 g tomater
125 g blandet salat
1 håndfuld mynteblade
4 tortillawraps

Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingewraps 

 

1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet.
 
2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend den i yoghurten.
 
3. Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme.
 
4. SERVERING: Pil og skær rødløget i tynde både. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl og tør salaten. Hak mynten groft. Fordel kylling, rødløg, tomatskiver, mynte, salat og tzatziki i en stribe i midten af hver tortillawrap, og rul dem sammen.
 
TIP: Lav dit eget gyroskrydderi ved at blande koriander, spidskommen, paprika, hvidløgspulver, tørret oregano, timian, kanel og en smule chili. 
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet rødspætte med sød kartoffelmos og hvidvinssauce – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella – Få opskriften her

Torsdag: Cannelloni al forno med ristet squashsalat – Få opskriften her

Fredag: Bøf med nye kartofler og rabarbersalat – Få opskriften her