gyros
Mad

Gyros-kyllingewraps

7. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Gyros er den græske udgave af kebab, og her får den følgeskab af tzatziki. Her får du opskriften på Gyros-kyllingewraps.
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 500 g kyllingestrimler
  • 2 spsk. gyroskrydderi
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

Tzatziki

  • 1 agurk
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • saft af ½ citron
  • friskkværnet peber

Til servering

  • 1 rødløg
  • 250 g tomater
  • 125 g blandet salat
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 4 tortillawraps

Gyros-kyllingewraps

  1. Kylling: Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet.
  2. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte.
  3. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend den i yoghurten.
  4. Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme.
  5. Severing: Pil og skær rødløget i tynde både. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl og tør salaten. Hak mynten groft.
  6. Fordel kylling, rødløg, tomatskiver, mynte, salat og tzatziki i en stribe i midten af hver tortillawrap, og rul dem sammen.

TIP: Lav dit eget gyroskrydderi ved at blande koriander, spidskommen, paprika, hvidløgspulver, tørret oregano, timian, kanel og en smule chili.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også