Gullaschsuppe
Hovedretter

Gullaschsuppe

Denne kraftfulde og krydrede suppe er blevet spist i Ungarn siden middelalderen – og med god grund. Her får du opskriften på gullaschsuppe

Gullaschsuppe

Tid: 30 minutter. Simretid: 2 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g bacon i et helt stykke
500 g oksebov
2 løg
3 fed hvidløg
500 g blandede kartofler og rodfrugter, f.eks. gulerødder, persillerødder, knoldselleri
 
 
salt og friskkværnet peber
2 spsk. sød paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt spidskommen 
1 dåse hakkede tomater
70 g tomatpuré
7½ dl oksebouillon 
2 laurbærblade
1 rød peberfrugt
1 dl piskefløde
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
TIL SERVERING
bredbladet persille
cremefraiche 18 %
godt brød
 
PRØV OGSÅ: Kartoffel-porre-suppe
 

Opskrift - sådan laver du gullaschsuppe

 
1. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en stor gryde. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Skær oksebov i 2 cm store tern. Brun oksekødet i baconfedtet i gryden. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Skræl rodfrugterne, skær dem i tern, og tilsæt dem sammen med salt, peber, begge typer paprika og spidskommen. Lad det svitse i 5 minutter. Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade i gryden, og rør rundt. Læg låg på, og lad suppen simre i 2 timer. Rens peberfrugt, skær den i strimler, og tilsæt sammen med fløde. Lad suppen simre i yderligere 30 minutter. Tilsæt bacon, og smag til med salt og peber.
 
2. SERVERING: Skyl og hak persille. Top suppen med cremefraiche og persille, og servér med lunet brød.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fritata med kartofler og sprød chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her

 

Læs mere om: