gulerodssuppe
Hovedretter

Gulerodssuppe med sprød chorizo

En cremet gulerodssuppe smager ekstra skønt, når du topper den med en spicy, knasende blanding af kerner og spansk pølse. Her får du opskriften på gulerodssuppe med sprød chorizo

Gulerodssuppe med sprød chorizo 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
½ kg gulerødder
1 spsk. smør
2 løg
3 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
1 l grøntsags- eller hønsebouillon 
150 g flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
 
 
CHORIZO-TOPPING
100 g chorizo
1 dl græskarkerner
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
TIL SERVERING
cremefraiche 18 %
groft brød 
 
PRØV OGSÅ: Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær
 

Opskrift - sådan laver du gulerodssuppe med sprød chorizo 

 
1. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg skiverne i smør i en gryde. Pil og hak løg groft. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.
 
2. CHORIZO-TOPPING: Hak chorizopølse og græskarkerner groft. Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.
 
3. Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost. Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender). Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Halloumi-burger med avocado og løg – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelret med laks, peanuts og forårsløg – Få opskriften her

Torsdag: Kylling i fad med svampe og speltkerner – Få opskriften her

Fredag: Shepherds pie med blomkåls-låg – Få opskriften her