Hovedretter

Gulerodssuppe med linser og gedeostcreme

Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter uden kød. Her får du opskriften på gulerodssuppe med linser og gedeostcreme

Gulerodssuppe med linser og gedeostcreme til 4 personer

Lun og lækker gulerodssuppe. Røde linser skal ikke sættes i blød – de skifter farve til gul ved kogning.
 
INGREDIENSER TIL GULERODSSUPPE
1 løg
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
20 g frisk ingefær
125 g knoldselleri
400 g gulerødder
1 dl røde linser
25 g smør + 1 spsk. olie til stegning
1 spsk. stødt koriander
ca. 1 l god bouillon (f.eks. hønse- eller grøntsagsbouillon)
salt og friskkværnet peber
citronsaft
 
GEDEOSTCREME TIL GULERODSSUPPE
100 g frisk, cremet 
gedeost (f.eks. Chavroux i bæger)
lidt frisk ingefær
 
TIL SERVERING
frisk koriander
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du gulerodssuppe med linser og gedeostcreme

 
1. Gulerodssuppe: Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Skræl ingefæren, og riv den. Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skyl linserne i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Varm smør og olie op i en stor gryde, og steg løg, hvidløg, chili og halvdelen af ingefæren, uden at det tager farve. Tilsæt koriander, og steg et øjeblik. Tilsæt knoldselleri og gulerødder, og lad det stege med i 1-2 minutter. Rør linser og bouillon i, og kog det op. Lad suppen småkoge under låg i ½ time, til det hele er mørt. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen op igen, og smag den til med salt, peber, citronsaft og evt. den sidste halvdel af den revne ingefær. Tilsæt mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk.
 
2. Gedeostcreme: Rør gedeost sammen med lidt friskrevet ingefær, og servér det til gulerodssuppe sammen med et drys frisk koriander og brød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Omelet med indiske grøntsager – Få opskriften her

Majsbøffer med coleslaw og grøn salat – Få opskriften her

Risotto med svampe og gorgonzola – Få opskriften her

Tortellini med porrer, spinat og valnødder – Få opskriften her