Hovedretter

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Ugens torsdagsopskrift er gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær. Få opskriften her

Arghhhh, min redaktør hader gulerødder ... men mon ikke hun alligevel kan lokkes til en smule skøn gulerodssuppe?

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær er en dejligt cremet suppe, som smager helt fortryllende og luner dejligt på kolde dage.

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

2 pers.

Det skal du bruge til gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær:

300 g gulerødder
100 g sød kartoffel
lidt olie til stegning
1 løg, hakket
3 fed hvidløg i skiver
2 spsk. revet ingefær
5 dl grøntsagsbouillon
1 lille dåse kokosmælk (125 g)
saft af ½-1 limefrugt
salt

TOPPING:
2 spsk. ristede græskarkerner
¹⁄3 bundt forårsløg i tynde skiver

 

Sådan laver du gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

 

Skræl gulerødder og sød kartoffel, og skær begge dele i grove stykker.

Sautér gulerødder og kartoffel i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to.

Hæld bouillon på, og lad din gulerodssuppe koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.

Blend den kogte gulerodssuppe med en stavblender, og kom kokosmælk på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med limesaft og salt.

Servér straks gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær toppet med græskarkerner, forårsløg, ingefær og chili. Og evt. med brød til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag Tirsdag Onsdag Fredag