gulerodssuppe
Hovedretter

Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas

Denne suppe er budgetvenlig og har en rund og fyldig smag. Her får du opskriften på gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas

Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 5 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie
½ kg gulerødder
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
 
 
RUGBRØDSKNAS
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
TIL SERVERING
bredbladet persille
kerner af ½ granatæble
cremefraiche 18 %
 
PRØV OGSÅ: Gulerodssuppe med linser og gedeostecreme
 

Opskrift - sådan laver du gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas 

1. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits det sammen i olie i en gryde. Skræl gulerødder, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden. Tilsæt krydderier, og lad dem svitse, til de begynder at dufte. Hæld bouillon i gryden, og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender. Varm den op i gryden sammen med fløde, og smag til.
 
2. RUGBRØDSKNAS: Tænd ovnen på 200°. Hak rugbrødet til grove krummer. Vend med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
3. SERVERING: Skyl og hak persillen. Top suppen med rugbrødsknas, granatæblekerner, persille og cremefraiche.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med chorizo og græskar – Få opskriften her

Torsdag: Sesam-laks med citronpasta og ærter – Få opskriften her

Fredag: Serranosvøbte koteletter i fad – Få opskriften her