Hovedretter

Grøntsagscurry med sorte ris

Kokosmælk og varme krydderier giver et eksotisk præg til retten her. Og så tager den kun 30 minutter at lave. Her får du opskriften på grøntsagscurry med sorte ris

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
3 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
1 stort bundt frisk koriander
smør eller kokosolie til stegning
2 bagekartofler
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
1 spsk. sennepsfrø
300 g grønne linser
2 dåser kokosmælk
2½ dl hønsebouillon
1 broccoli
500 g frisk spinat
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

4 dl sorte ris

TIL SERVERING

1 dl græsk yoghurt 10 %
1 håndfuld frisk koriander
1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du grøntsagscurry med sorte ris 

 

1. Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Hak koriander groft (gem en smule til servering). Svits løg, hvidløg, ingefær og koriander i smør eller kokosolie i en stor gryde. Skræl kartofler; skær dem i grove tern, og hæld dem i gryden. Tilsæt spidskommen, koriander og sennepsfrø, og lad det hele stege med i et par minutter. Skyl linser, og tilsæt dem sammen med kokosmælk og bouillon. Bring retten i kog. Rør ofte, så linserne ikke brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.
 
2. TILBEHØR: Kog sorte ris efter anvisningen på pakken.
 
3. Skær broccoli i små buketter, og vend dem i gryden. Skyl spinaten, og vend den i gryden, en smule ad gangen, efterhånden som spinatbladene falder sammen. Lad retten simre i 5 minutter, og smag til med limesaft, salt og peber.
 
4. SERVERING: Anret sorte ris og curry i skåle, og top med yoghurt, koriander og lime skåret i både.