shakshuka
Mad

Grøn shakshuka

31. maj 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg traditionelt pocheres i en tomatsauce. Her er tomaterne erstattet med spinat og squash, men smagen er stadig autentisk. Her får du opskriften på grøn shakshuka
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 squash
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. røget paprika
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 500 g spinat, frisk eller optøet fra frost
  • 200 g ærter, friske eller optøede fra frost
  • 4-8 æg, str. M/L

TIL SERVERING

  • 50 g feta
  • 1 håndfuld korianderblade
  • groft brød

Grøn shakshuka

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl squash, og skær dem i små tern.
  2. Steg løg, hvidløg og squash i olie på en stor pande med låg på. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og steg videre, indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
  3. Skær korianderbladene fra stilkene – hak stilkene fint, og gem bladene til servering. Tilsæt stilkene, og vend rundt. Skyl spinaten, og vend den i retten lidt efter lidt, efterhånden som den falder sammen.
  4. Tilsæt ærter, og vend rundt. Skub grøntsagsblandingen ud til siderne med en ske, så der dannes et hul i midten. Slå et æg ud i hullet. Gør det samme med de resterende æg, og læg derefter låg på panden.
  5. Lad retten simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende.
  6. Severing: Smuldr feta over panden, drys med korianderblade, og servér straks med groft brød. TIP: Shakshuka serveres ofte med hvedebrød eller pita og nydes direkte fra panden.

Læs også