Hovedretter

Grillet laks med mynte-ærte-puré

Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften grillet laks med mynte-ærte-puré

Grillet laks med mynte-ærte-puré til 4 personer

Ærter og mynte er en frisk smagskombination, som passer godt til den lidt fede laks.
 
INGREDIENSER
400 g laksefilet med skind
salt og friskkværnet peber
 
MYNTE-ÆRTE-PURÉ
50 g skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie til stegning
1 dl hvidvin
500 g friske ærter i bælg
2-3 spsk. hvidvinseddike
1 lille bundt mynte
100 g græsk yoghurt 10 %
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
groft brød
 

Opskrift - sådan laver du grillet laks med mynte-ærte-puré

 
1. Mynte-ærte-puré: Hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter. Hæld hvidvin over løgene, og lad det koge under låg i 5 minutter. Bælg ærterne. Hæld de friske ærter i gryden, og lad det hele simre i ca. 10 minutter, til ærterne er bløde. Lad ærteblandingen køle af. Blend ærteblandingen sammen med mynte og hvidvinseddike, gerne med en stavblender direkte i gryden. Rør puréen sammen med yoghurt i en skål. Smag til med salt og peber, og pynt evt. med friske mynteblade.
 
2. Steg laksefileterne i olie på en pande med skindsiden nedad i et par minutter. Vend dem, og steg dem 2-3 minutter på den anden side. Krydr med lidt salt og peber. Servér laksen med mynte-ærte-puré og groft brød til.
 
TIP: Du kan sagtens bruge frosne ærter til puréen.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rejespyd med chilimayo og agurkesalat - Få opskriften her

Bøffer med avocado-mango-salsa og nye kartofler - Få opskriften her

Grillet tunbøf med bønnesalat - Få opskriften her

Grillede grøntsager med basilikumdressing og pasta - Få opskriften her