Hovedretter

Græskar-risotto med salvie og pinjekerner

Sprøde pinjekerner, aromatisk salvie og græskarrets sødme er en himmelsk kombination. Her får du opskriften på græskar-risotto med salvie og pinjekerner

Græskar-risotto med salvie og pinjekerner 

Tid: 35 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg 
2 fed hvidløg
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
2 dl hvidvin 
7½ dl hønse- eller grøntsagsbouillon 
50 g parmesan
 
 
GRÆSKARPURÉ
½ hokkaidogræskar
2 spsk. smør
 
Giv et abonnement på femina i julegave fra KUN 149 kr.
 
TIL SERVERING
30 g pinjekerner
1 spsk. smør til stegning
1 håndfuld frisk salvie
salt
friskrevet parmesan
 
PRØV OGSÅ: Risotto-fad med kylling og fennikel
 

Opskrift - sådan laver du græskar-risotto med salvie og pinjekerner

 
1. GRÆSKARPURÉ: Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra. Blend græskartern og smør til en helt glat puré med en stavblender.
 
2. Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og bland dem med løgene i gryden. Hæld hvidvin over, og kog, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad dem simre, til de er møre og har en lille, lidt hårdere kerne. Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt. Lad risottoen simre, til den får en cremet konsistens.
 
3. SERVERING: Rist pinjekernerne let på en tør pande, og stil dem til side. Smelt smør på panden, og rist salviebladene, til de bliver sprøde. Drys en smule salt og friskrevet parmesan over. Pynt risottoen med pinjekerner og salvie, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her

Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her

Torsdag: Chicken tikki marsala – Få opskriften her

Fredag: Pulled chili con carne – Få opskriften her