Græsk lamme-kleftiko
Hovedretter

Græsk lamme-kleftiko

Saml hele aftensmaden i ét fad, og steg det møreste kanelkrydrede lammekød, du længe har fået. Her får du opskriften på græsk lamme-kleftiko

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 2 t og 15 min
Tid i alt: 3 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 lammekølle
2 dl hvidvin
1 kg kartofler
2 rødløg
2 røde peberfrugter
200 g tomater

KANELMARINADE

3 fed hvidløg
skal og saft af 1 usprøjtet citron
½ dl olivenolie
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. stødt kanel
1½ tsk. salt
friskkværnet peber

TIL SERVERING

150 g feta
100 g rucolasalat

Opskrift - sådan laver du græsk lamme-kleftiko 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med 2 store stykker bagepapir. Sørg for, at bagepapiret stikker ud over kanterne, så du senere kan samle det over lammekøllen. Skrub eller skræl kartofler, og skær dem i grove stykker. Læg dem på bagepapiret. Pil rødløg, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove skiver. Skyl og halvér tomaterne. Læg alle grøntsagerne ned til kartoflerne.
 
2. KANELMARINADE: Pil og pres hvidløg, og riv skallen, og pres saften af citronen. Bland det sammen med de resterende ingredienser.
 
3. Hæld 1 spsk. kanelmarinade over lammekøllen, og gnid den ind i kødet. Dup kødet tørt med fedtsugende papir, og prik huller i kødet med en skarp kniv. Gnid den resterende marinade godt ind i kødet og hullerne. Læg derefter lammekøllen oven på grøntsagerne, og hæld hvidvin i bunden af fadet. Pak kød og grøntsager sammen med bagepapir og kødnåle eller kødsnor. Sæt fadet i ovnen i 2 timer. Tag det ud, og pak bagepapiret op. Skru ovnen op på 250°, og bag lammekøllen i yderligere 15 minutter, indtil den er gylden.
 
4. SERVERING: Smuldr feta over fadet. Servér med skyllet rucola til.
 
TIP: Kleftiko er en græsk ret med lammekød, som skal langtidssimre. Det kræver tålmodighed, men giver ultramørt kød, der nærmest smelter på tungen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Chili sin carne – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingenuggets med ovnbagte kartofler og bbq-sauce – Få opskriften her

Onsdag: Spicy rejespyd og melonsalat med ærter – Få opskriften her

Torsdag: Røsti med svampe, æg og bacon – Få opskriften her

 

Læs mere om: