Græsk kyllingeburger
Hovedretter

Græsk kyllingeburger

Det er en ren drøm at sætte tænderne i saftigt kyllingekød med tzatziki, skarp rucola og frisk mynte. Her får du opskriften på græsk kyllingeburger

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket kyllingekød
3 fed hvidløg
1 spsk. tørret mynte
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning

TZATZIKI

1 agurk
salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt
saft af ½ citron
friskkværnet peber

TIL SERVERING

4-8 ciabatta-burgerboller
1 lille rødløg
50 g rucola
1 håndfuld mynte

Opskrift - sådan laver du græsk kyllingeburger 

 
1. Pil og pres hvidløg. Rør kyllingekød med hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurk­en i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
 
3. Form bøffer af kyllingefarsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
 
4. SERVERING: Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl rucola, og hak mynte groft. Saml burgerne med tzatziki, kyllingebøffer, rucola, mynte og rødløg.