Græsk bønnefad med tzatziki
Hovedretter

Græsk bønnefad med tzatziki

På græsk hedder retten gigantes plaki, og det dækker over en ovnret med bønner og krydret tomatsauce. Her får du opskriften på græsk bønnefad med tzatziki

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. stødt kanel
1 knivspids chilipulver
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. rørsukker
2 dåser butterbeans
100 g feta

TZATZIKI

1 agurk
salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt 10 %
½ citron
friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld bredbladet persille
290 g kalamataoliven
godt brød

Opskrift - sådan laver du græsk bønnefad med tzatziki 

 
1. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil skålen på køl indtil servering.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Pil og hak løget fint, og steg det i olie i en gryde. Pres hvidløg, og lad det stege med. Krydr med oregano, kanel, chilipul-
ver, salt og peber. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rørsukker, og bring saucen i kog. Skyl og afdryp butterbeans i en sigte, og vend dem i gryden. Fordel bønner og tomatsauce i et ovnfast fad, og smuldr feta ovenpå. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden. 
 
3. Servering: Drys retten med skyllet, plukket persille, og servér med oliven, brød og tzatziki.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskesuppe med knoldselleri og fennikel - Få opskriften her

Tirsdag: Asiatisk nudelsalat med and - Få opskriften her

Onsdag: Broccolifrikadeller med vilde ris og fetadip - Få opskriften her

Fredag: Kyllingelår med knuste kartofler og pesto - Få opskriften her