Gnocci med smørsauce og ristet blomkål
Hovedretter

Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål

Brunet smør gør alting bedre. Den let karamelliserede smag passer perfekt til ristet blomkål og sprødstegte gnocchi. Her får du opskriften på gnocchi med smørsauce og ristet blomkål

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 blomkål
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

500 g gnocchi

SMØRSAUCE

1 lille løg
1 håndfuld salvieblade
50 g smør
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. ahornsirup
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

50 g mandler
1 håndfuld salvie

Opskrift - sådan laver du gnocci med smørsauce og ristet blomkål 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Rens blomkålen, og skær den i mundrette buketter. Vend med olie, salt og peber, og fordel dem i et stort ovnfast fad. Bag blomkål i ovnen i 25 minutter, til det er gyldent.
 
2. TILBEHØR: Kog gnocchi efter anvisningen på pakken, og afdryp i en sigte.
 
3. SMØRSAUCE: Pil og hak løget meget fint. Hak salvie fint. Smelt smør i en dyb pande sammen med hakket løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål.
 
4. TILBEHØR, FORTSAT: Steg gnocchi på panden, til de bliver gyldne og sprøde i overfladen.
 
5. SMØRSAUCE, FORTSAT: Rør eddike og sirup i skålen med brunet smør. Smag til med salt og peber. Vend ristet blomkål på panden med gnocchi, og dryp det brunede smør over.
 
6. SERVERING: Rist mandler på en tør pande. Hak dem groft. Top retten med mandler og frisk salvie.