Hovedretter

Glaseret laks med ris, grønkål og avocado

Har du god tid, kan du lade laksefileterne trække i marinaden i 30 minutter, inden de steges på panden. Her får du opskriften på glaseret laks med ris, grønkål og avocado.

Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 spsk. Sojasauce
1 spsk. flydende honning
½ spsk. Sesamolie
½ spsk. Limesaft
4 ferske laksefileter
2 spsk. olivenolie til stegning

Lynstegt grønkål:

100 g frisk grønkål
1 spsk. Sesamolie
Salt

Tilbehør:

4 dl ris (f.eks. jasminris)

Til servering:

2 avocadoer
1 spsk. sorte sesamfrø
1 limefrugt

Opskrift – sådan laver du glaseret laks med ris, grønkål og avocado

Tilbehør:
Kog ris efter anvisning på pakken. Rør soja, honning, sesamolie og limesaft sammen, og pensl laksefileterne med marinaden. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte, men ikke tørre.

Lynstegt grønkål:
Skyl grønkål, fjern de grove stilke, og skær bladene i grove stykker. Lynsteg dem i sesamolie på en pande, til de er let sprøde og har taget lidt farve. Krydr med salt.

Servering:
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Anret de kogte ris i skåle, og top med lynstegt grønkål, laks og avocadotern. Drys med sesamfrø, og servér straks med limebåde.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan – få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med rød waldorfsalat – få opskriften her

Torsdag: Små tærter med græskar, feta og bacon – få opskriften her

Fredag: Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat – få opskriften her