Hovedretter

Galette med søde kartofler

Galetten minder om en tærte, men bages ikke i en form. Den skal blot lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og så skal kanterne foldes ind over fyldet. Her får du opskriften på galette med søde kartofler

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g finvalsede havregryn + en smule til pynt
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ dl olivenolie
½ dl vand

FYLD

200 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g feta
1 stilk frisk rosmarin

Opskrift - sådan laver du galette med søde kartofler 

 
1. Blend havregryn til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Del ægget i blomme og hvide i hver deres skål. Bland salt, bagepulver og olie i æggehviden. Hæld blandingen i havremelet, og blend igen, til det bliver til en smuldret dej. Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle i et rektangel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade. Gem æggeblommen til senere.
 
2. FYLD: Tænd ovnen på 200°. Skræl de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver. Vend skiverne med olivenolie, og fordel dem over tærtebunden i flere lag. Drys med salt og peber. Smuldr feta over de søde kartofler, og drys med rosmarin. Fold havrebundens sider ind over fyldet – det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblommen, og drys med en smule havregryn. Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne.
 
TIP: Prøv også at lave galetten med rødbeder i stedet for søde kartofler.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sushi-skål med avocadoris - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med chorizo og tomater - Få opskriften her

Torsdag: Italiensk tomatsuppe med kylling og mascarponecreme - Få opskriften her

Fredag: Mellemøstlig musaka med aubergine - Få opskriften her