Fyldte søde kartofler med kyllingesalat
Mad

Fyldte søde kartofler med kyllingesalat

7. februar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Bagte kartofler er en velkendt klassiker, men når du bruger søde kartofler, bliver smagen en helt anden. Her får du opskriften på fyldte søde kartofler med kyllingesalat
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 store søde kartofler
  • 125 g rucola

KYLLINGESALAT

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 tsk. salt
  • ½ l vand
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 håndfuld frisk basilikum + lidt til servering
  • 2½ dl ricotta
  • 3 spsk. grøn pesto
  • ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fyldte søde kartofler med kyllingesalat

1. Tænd ovnen på 200°. Skyl de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 45-60 minutter, til de er helt møre. 2. KYLLINGESALAT: Skær kyllingefileterne i 3 dele på langs. Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove skiver. Læg løg og hvidløg i en gryde sammen med laurbærblade, peberkorn, salt og vand, og bring gryden i kog. Læg kyllingefileterne i, og lad dem simre i gryden i 10 minutter. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er akkurat gennemkogt. Tag kyllingefileterne op af gryden, og lad dem køle helt af. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Rist solsikkekerner på en tør pande. Hak basilikum fint. Rør kyllingekødet sammen med solsikkekerner, basilikum, ricotta, grøn pesto, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber. Skær et snit i de søde kartofler, og fyld dem med kyllingesalaten. Servér med skyllet rucola og frisk basilikum. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også