Hovedretter

Fyldt kyllingebryst med marsalasauce og linguine med spinat

Marsala er en italiensk hedvin, som produceres i området omkring byen Marsala på Sicilien. Vinen minder om portvin og er meget aromatisk. Her er den brugt i saucen til de fyldte kyllingebryster

Fyldt kyllingebryst med marsalasauce og linguine med spinat til 6 personer

INGREDIENSER
6 kyllingebrystfileter
6 skiver parmaskinke
6 skiver emmentaler
1 bundt frisk salvie
6 tandstikkere
salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
 
MARSALASAUCE
2 dl marsala
100 g smør
 
LINGUINE MED SPINAT
600 g linguine/almindelig spaghetti
1 spsk. salt
800 g frisk babyspinat
4 spsk. olivenolie
friskkværnet peber
friskrevet parmesan
 

Opskrift - sådan laver du Fyldt kyllingebryst med marsalasauce og linguine med spinat

 
1. Tænd ovnen på 200°. Afpuds kyllingefileterne. Læg 1 skive parmaskinke på indersiden af hver kyllingefilet. Læg 1 skive emmentaler og 1 salvieblad ovenpå. Fold kyllingefileten sammen på midten, og luk med en tandstikker. Læg kyllingefileterne i en bradepande, og krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie. Steg kyllingefileterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
 
2. Marsalasauce: Hæld marsala i bradepanden de sidste 6-8 minutter af kyllingens stegetid. Tag herefter kyllingebrysterne op. Skær smør i tern, rør det i marsalasaucen i bradepanden, og pisk saucen godt sammen.
 
3. Linguine med spinat: Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken. Skyl spinaten, og lad den dryppe af i et dørslag. Hæld kogevandet fra pastaen ud over spinaten i dørslaget. Vend den afdryppede pasta sammen med spinaten. Dryp med olie, og krydr med peber. Drys med parmesan.
 
4. Fjern tandstikkerne fra kyllingefileterne, og skær dem over på midten. Pynt med salvie. Anret pastaen på tallerkener, og læg kyllingen ovenpå. Hæld lidt af marsalasaucen udover, og servér resten i en lille kande.
 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bagte rødbeder med gedeost, fyldt kyllingebryst med marsalasauce og chokolademousse med Grand Marnier. Få opskrifterne på forret og dessert her

Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing - Få opskriften her

Chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel - Få opskriften her