Hovedretter

Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål

Giv de klassiske panerede rødspætter et sprødt fuldkorns-tvist og lidt ekstra grønt tilbehør. Her får du opskriften på fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål

Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 rødspættefileter
1 æg
1 dl fuldkornsmel
1 tsk. salt 
friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
 
 
SMØRDAMPET SPIDSKÅL
2 spsk. smør
1 dl vand
1 spidskål
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
500 g nye kartofler
1 citron
dild
smør til kartoflerne
 
 
Opskrift - sådan laver du fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål 
 
1. TILBEHØR: Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. 
 
2. Rens rødspætterne. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland mel, salt og peber i en anden tallerken. Vend først rødspætterne i æg og herefter i mel. Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
 
3. SMØRDAMPET SPIDSKÅL: Bring smør og vand i kog i en gryde, så smørret smelter. Skyl spidskålen, skær den i kvarter, og lad den koge i gryden under låg i ca. 5 minutter, til den er akkurat mør. Krydr med salt og peber, og servér med rødspætter, citronbåde, dild og nye kartofler med smør.