Opskrift på frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan
Mad

Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan

14. november 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Kan du ikke få fat på butternutsquash, kan du i stedet bruge hokkaidogræskar eller søde kartofler. Her får du opskriften på frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan.
40 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 butternutsquash
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 100 g frisk grønkål
  • 400 g frisk pasta

Til servering:

  • 15 g smør
  • 25 g parmesan

Opskrift – sådan laver du frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan

Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Vend dem i ½ af olien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med rosmarin og salt, og bag græskarternene i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.

Pil og hak løget fint. Skyl grønkål, fjern stilkene, og hak bladene fint. Steg løget i resten af olien på en pande i 2 minutter. Tilsæt grønkål, og steg videre ganske kort, til kålen falder let sammen. Krydr med salt.

Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl af kogevandet.

Servering:
Vend pasta, kogevand, smør, græskartern og grønkål forsigtigt sammen, og anret i dybe tallerkener. Servér straks toppet med revet parmesan og gerne lidt friskkværnet peber.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også