Hovedretter

Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan

Kan du ikke få fat på butternutsquash, kan du i stedet bruge hokkaidogræskar eller søde kartofler. Her får du opskriften på frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan.

Tilberedelsestid: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 butternutsquash
3 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
1 løg
100 g frisk grønkål
400 g frisk pasta

Til servering:

15 g smør
25 g parmesan

Opskrift – sådan laver du frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan

Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Vend dem i ½ af olien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med rosmarin og salt, og bag græskarternene i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.

Pil og hak løget fint. Skyl grønkål, fjern stilkene, og hak bladene fint. Steg løget i resten af olien på en pande i 2 minutter. Tilsæt grønkål, og steg videre ganske kort, til kålen falder let sammen. Krydr med salt.

Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl af kogevandet.

Servering:
Vend pasta, kogevand, smør, græskartern og grønkål forsigtigt sammen, og anret i dybe tallerkener. Servér straks toppet med revet parmesan og gerne lidt friskkværnet peber.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kyllingelår med rød waldorfsalat – få opskriften her

Onsdag: Glaseret laks med ris, grønkål og avocado – få opskriften her

Torsdag: Små tærter med græskar, feta og bacon – få opskriften her

Fredag: Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat – få opskriften her