frikadeller
Hovedretter

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

Denne uges hverdagsopskrifter er fyldt med sunde vintergrøntsager. Her får du opskriften på frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod til 4 personer

I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som allerede er skyllet og hakket – lige til at hælde direkte i salatskålen.
 
INGREDIENSER TIL FRIKADELLER 
500 g hakket kalv og flæsk
salt og friskkværnet peber
4 spsk. rasp
2 æg
1 æggehvide
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl mineralvand
2 dl letmælk
1 spsk. rapsolie + 10 g smør til stegning
 
GRØNKÅLSSALAT
300 g frisk grønkål
2 æbler
8 friske figner
2 gulerødder
 
DRESSING
2 spsk. rapsolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
godt brød
 

Opskrift - sådan laver du frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

 
Frikadeller: Rør kødet sammen med salt og rasp. Tilsæt æg og æggehvide, og rør godt. Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med mineralvand og mælk. Krydr med lidt mere salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i 1 time. Varm olie op på en pande. Tilsæt smør. Form frikadeller med en ske, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
 
Grønkålssalat: Skyl grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Skyl fignerne, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Bland grønkål, æbler, figner og gulerødder i en skål.
 
Dressing: Rør ingredienserne til dressingen godt sammen. Vend den i grønkålssalaten, og servér som tilbehør til frikadeller sammen med godt brød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med porre, stenbiderrogn og ristet rugbrød – Få opskriften her

Misomarineret laks med ris og gulerodssalat – Få opskriften her

Risotto med østershatte og spinat – Få opskriften her