Frikadeller med kold blomkålssalat
Hovedretter

Frikadeller med kold blomkålssalat

Blomkålssalaten er som en moderne udgave af en klassisk kartoffelsalat, men frikadellerne er næsten, som de altid har været. Her får du opskriften på frikadeller med kold blomkålssalat

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket svine- og kalvekød
1 løg
1 håndfuld bredbladet persille
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
salt og peber
smør til stegning

BLOMKÅLSSALAT

1 blomkål
2 dl tørrede grønne linser
125 g grønne bønner
1 rødløg
1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld purløg
1 håndfuld bredbladet persille
65 g kapers

DRESSING

2 dl cremefraiche 18 %
2 tsk. honning
1 spsk. dijonsennep
salt og peber

TIL SERVERING

godt brød, f.eks. rugbrød

Opskrift - sådan laver du frikadeller med kold blomkålssalat 

 
1. Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persille. Rør en fars af kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
 
2. BLOMKÅLSSALAT: Fjern bladene fra blomkålen, og skyl den. Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem i saltet vand i 3 minutter, til de er akkurat møre, men stadig har bid. Skyl de kogte blomkålsbuketter i iskoldt vand. Skyl linserne i en sigte, og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter. Lad de kogte linser køle af. Nip de grønne bønner, og halvér dem. Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter, og lad dem køle af. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og hak dild, purløg og persille. Vend blomkål, linser, bønner, løg, krydderurter og kapers godt sammen.
 
3. DRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Vend dressingen i salaten, og stil den på køl indtil servering. Form frikadellerne, og steg dem i smør på en pande. Servér med blomkålssalat og brød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fillodejstarteletter med laksemousse - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med spinatpesto - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagte forårsruller med kylling - Få opskriften her

Fredag: Dampede muslinger med rodfrugtfritter og aioli - Få opskriften her

 
Læs mere om: