Hovedretter

Frikadeller med couscous og myntecreme

Madplan for uge 18: Ugens mandagsopskrift er frikadeller med couscous og myntecreme. Få opskriften her ugens madplan, hele Ugens madplan, hverdagsmad

Frikadeller med couscous og myntecreme til 4 personer (30 min)

De fleste kan lide frikadeller, og sammen med couscous og mynte bliver de til lidt af en hverdagsfest.

DET SKAL DU BRUGE
 
FRIKADELLER
500 g hakket kalve- og svinekød
½ spsk. salt
1 æg
2 dl mineralvand
1 løg
50 g havregryn
100 g durumhvedemel
friskkværnet peber
3 spsk. solsikkeolie til stegning
 
COUSCOUS
300 g couscous
4 forårsløg
½ agurk
2 store tomater
5 stilke bredbladet persille
100 g feta
 
MYNTECREME
3 dl græsk yoghurt
1 spsk. tørret timian
friskhakket mynte
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du frikadeller med couscous og myntecreme

 
Frikadaller: Rør kødet med salt. Tilsæt æg og mineralvand. Pil løget, og riv det i farsen. Rør havregryn i sammen med mel og peber. Justér med mel eller vand, så du får en fast fars. Form farsen til små frikadeller med en dessertske, og steg dem ved høj varme i olie på en pande, så de får en sprød stegeskorpe på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige.
 
Couscous: Tilbered couscous som anvist på pakken, og afkøl den. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurk og tomater, og skær dem i fine terninger. Skyl og hak persillen groft (gem lidt til pynt). Bland couscous med forårsløg, agurk, tomat og persille. Smuldr osten over salaten, og vend forsigtigt salaten.
 
Myntecreme: Rør yoghurt med timian og mynte, og smag til med salt og peber. Servér sammen med frikadeller og couscous drysset med hakket persille.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager