Fried rice med kylling
Mad

Fried rice med kylling

12. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Undgå madspild ved at bruge kogte ris fra dagen før og triste grøntsager fra køleskabet, der forvandler sig til dejlige ingredienser i en wokret
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 400 g kyllingestrimler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. kokosolie til stegning
  • 3 dl fuldkornsris (kogte og afkølede, gerne fra dagen før)
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. kokossukker eller rørsukker
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. sesamolie

Cashew-topping

  • 40 g cashewnødder
  • 3 forårsløg
  • 2 store gulerødder

Servering

  • 2 limefrugter
  • 1 håndfuld koriander

Sådan laver du fried rice med kylling

  1. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint, og skræl og riv ingefær. Svits løg, hvidløg og ingefær i 1 spsk. kokosolie i wokken, til løgene er klare.
  2. Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem.
  3. Tilsæt yderligere 2 spsk. kokosolie, lad det smelte, og tilsæt dernæst de kolde ris. Vend rundt, og lad risene blive varme.
  4. Tilsæt sojasauce, sukker, fiskesauce og sesamolie, og lad det stege, til risene bliver gyldne.
  5. Cashew-topping: Rist cashewnødderne i en tør wok, tag dem op, og læg dem til side.
  6. Rens og skær forårsløg i skrå skiver.
  7. Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange bånd med en kartoffelskræller.
  8. Servering: Skær limefrugter i både, og pluk koriander.
  9. Servér fried rice med kylling, cashewnødder, forårsløg og gulerodsbånd i skåle.
  10. Top med limeskiver og koriander.

Velbekomme!

Inspiration til andre opskrifter

Læs også