Hovedretter

Flæskesteg med ovnbagte rodfrugter

Kan du ikke vente helt til juleaften, så lav en flæskesteg med moderne tilbehør. Gem halvdelen til flæskestegssandwich dagen efter. Her får du opskriften på flæskesteg med ovnbagte rodfrugter.

Tilberedelsestid: 1 t og 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 svinekam med svær uden ben
3 spsk. flagesalt

Bagte rodfrugter:

250 g gulerødder
250 g kartofler
250 g rødbeder
250 g pastinakker
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk rosmarin
1 usprøjtet appelsin
1 håndfuld frisk rosmarin
3 spsk. Olivenolie
Salt og peber

Cremefraichedressing:

2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. Olivenolie
1 spsk. Citronsaft
Salt og peber

Opskrift – sådan laver du flæskesteg med ovnbagte rodfrugter

Tænd ovnen på 200°. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker ca. 3 cm af stegen. Sæt først fadet i ovnen i 20 minutter. Tag derefter fadet ud, og flyt stegen over på et skærebræt. Hæld vandet fra fadet. Gnub sværen af stegen godt med groft salt.

Bagte rodfrugter:
Skrub eller skræl alle rodfrugterne, og skær dem i både. Pil hvidløg, og pres dem. Hak rosmarin fint. Skær appelsinen i både. Fordel rodfrugter og appelsin i det ovnfaste fad, og vend dem med olivenolie, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Læg stegen over rodfrugterne med sværen opad. Sæt derefter fadet i ovnen i 50 minutter. Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste minutter. Lad den færdige flæskesteg hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.

Cremefraichedressing:
Rør alle ingredienser sammen, og smag til.

Servering:
Servér skiver af flæskesteg med rodfrugter og cremefraichedressing.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ovnbagt torsk med fennikel og ris – få opskriften her

Tirsdag: Fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat – få opskriften her

Onsdag: Shepherd’s pie med lam – få opskriften her

Fredag: Flæskestegssandwich med hjemmesyltet rødkål – få opskriften her