Hovedretter

Flæskesteg med lun vintersalat

Flæskesteg med vintersalat og appelsindressing er alle tiders opvarmning til jul, men indeholder meget mere grønt end den klassiske julemad. Her får du opskriften på flæskesteg med lun vintersalat

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 1 t og 30 min
Tid i alt: 2 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg svinekam
1 spsk. groft salt

VINTERSALAT

1 hokkaidogræskar
3 store rødbeder
2 spsk. olivenolie
salt
3 appelsiner
1 håndfuld mandler
1 stor håndfuld bredbladet persille
150 g feta

APPELSINDRESSING

skal af ½ usprøjtet appelsin
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du flæskesteg med lun vintersalat 

 

1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Rids sværen på svinekammen, og gnid med rigeligt groft salt. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg evt. en kugle af alufolie under, så stegen ligger helt lige. Hæld lidt vand i bradepanden, og steg svinekammen i ovnen i 1½ time, eller til den har en cendtrumstemperatur på lige under 80°. Afslut ved at skrue ovnen over på grillfunktion, hvis sværene ikke er helt sprøde. Lad flæskestegen hvile i 15 minutter.
 
2. VINTERSALAT: Skyl græskarret, halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarret i skiver, og lad bare skallen være på. Skræl rødbederne, og skær dem i både. Fordel græskar og rødbede på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, krydr med salt, og bag det i ovnen i ca. 40 minutter, til grøntsagerne er møre og let sprøde.
 
3. APPELSINDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
 
4. VINTERSALAT, FORTSAT: Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet i skiver. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persillen. Fordel bagt hokkaidogræskar, rødbeder og appelsinskiver på et fad, og dryp dressingen over. Drys med mandler, persille og smuldret fetaost, og servér til flæskestegen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskeburger med rødkålsslaw – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte bagekartofler med bacon og svampe – Få opskriften her

Onsdag: Grønkålssalat med and og mayo-dressing – Få opskriften her

Torsdag: Linsegryde med tahin og fennikel – Få opskriften her