Hovedretter

Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat

Sidst på ugen skal der en god steg på bordet. Her får du opskriften på flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat

Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 1 time
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FLÆSKESTEG
1 kamsteg, ca. 1.200 g
salt
 
BAGTE RODFRUGTER
250 g jordskokker
4 rødbeder
2 røde æbler
2 rødløg
2 dl grøntsagsbouillon
1 kanelstang
 
JORDSKOKSALAT
4 jordskokker
2 røde æbler
2 hjertesalater
 
DRESSING
4 spsk. rapsolie
2 spsk. æbleeddike
2 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
 
Flæskesteg er ikke nødvendigvis kun noget man spiser i julen, det er også let og lækker hverdagsmad. Prøv også flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce
 

Opskrift - sådan laver du flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat 

 
1. Flæskesteg: Tænd ovnen på 220°. Læg stegen i et ovnfast fad, drys sværen med salt, og steg den i ovnen – i første omgang i ca. 20 minutter.
 
2. Bagte rodfrugter: Skræl jordskokker og rødbeder, og skær dem i store stykker. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både. Pil løgene, og skær dem i både.
 
3. Tag stegen ud af ovnen, og skru ovnen ned på 190°. Tag stegen op af fadet, og fordel grøntsagerne i fadet. Hæld bouillon i fadet, og læg stegen tilbage i fadet oven på kanelstangen. Sæt fadet i ovnen, og steg retten i yderligere ca. 40 minutter, til sværen på flæskestegen er sprød, og rodfrugter og æbler møre.
 
4. Jordskoksalat: Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål med koldt vand, til de skal bruges. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Skyl og snit hjertesalaterne. Vend jordskokker, æbler og salat sammen.
 
5. Dressing: Rør olie, eddike, sukker, salt og peber sammen i en skål, og dryp dressingen over jordskoksalaten. Servér sammen med bagte rodfrugter og flæskesteg.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her

Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her

Torsdag: Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat - Få opskriften her