Opskrift på fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta
Mad

Fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta

5. december 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Skal det være ekstra nemt, kan du droppe den hjemmelavede pizzadej og bruge arabiske fladbrød i stedet. Det er let og lækkert og giver pizzaer med supersprøde bunde. Her får du opskriften på fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta.
25 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 arabiske fladbrød
  • 2 friske mozzarellakugler (i alt 250 g)
  • 75 g valnøddekerner
  • 1½ spsk. Olivenolie
  • Salt og peber

Syrlige rødløg:

  • 4 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. Æbleeddike
  • 1 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. Sukker
  • Salt og peber

Til servering:

  • 50 g rucola
  • 150 g feta

Opskrift – sådan laver du fladbrødspizza med syrlige rødløg, valnødder og feta

  1. Syrlige rødløg: Pil rødløgene, og skær dem i tynde ringe. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter, til de er klare i farven. Tilsæt eddike, og lad det koge ind. Krydr med timian, sukker, salt og peber, og steg videre i 2 minutter. Tag panden af varmen.
  2. Tænd ovnen på 200º varmluft. Fordel fladbrødene på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel dem på fladbrødene. Top med syrlige rødløg og grofthakkede valnødder. Dryp lidt olie over pizzaerne, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen samtidig i ca. 5 minutter, til de er sprøde, og osten er smeltet.
  3. Servering: Top de varme fladbrødspizzaer med skyllet rucola og smuldret feta, og servér straks.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også