Fladbrød med lammekødboller
Aftensmad

Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat

14. september 2015Opdateret 4. april
af Marie Melchior
Ugens mandagsopskrift er fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat. Få opskriften her

LAMMEKØDBOLLER

  • 500 g hakket lammekød
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie til stegning 

RØDKÅLSSALAT

  • 200 g frisk rødkål
  • 1 bundt radiser
  • 1 agurk
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt mynte

DRESSING

  • 2 spsk. mandelsmør
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber 

TIL SERVERING

  • 4 fladbrød

Tid: 20 minutter

Rødkål kan sagtens bruges rå i en salat, hvis du sørger for at snitte den meget fint.

Fremgangsmåde

Lammekødboller

  1. Læg lammekødet i en skål.
  2. Skyl og hak persillen.
  3. Pil og pres hvidløget.
  4. Rør kødet sammen med 3 spsk. persille, hvidløg, æg, spidskommen, salt og peber.
  5. Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.

Rødkålssalat

  1. Snit rødkålen fint.
  2. Skyl radiser og agurk, og skær dem i stave.
  3. Skyl koriander og mynte, og nip bladene fra stilkene.
  4. Bland det hele godt sammen.

Dressing

  1. Rør mandelsmør og cremefraiche sammen.
  2. Pil og pres hvidløg, og rør det i dressingen sammen med citronsaft.
  3. Smag til med salt og peber.

Servering

  1. Varm fladbrødene i ovnen eller på en pande.
  2. Servér med kødboller, rødkålssalat og dressing.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også