Fisketacos med koriandercreme
Hovedretter

Fisketacos med koriandercreme

Tacos og fisk er en lækker kombi. Køb gerne gode, autentiske tortillaer, hvis du kan få fingre i dem. Spørg evt. et mexicansk spisested, om de sælger færdige tortillaer, som du kan fylde derhjemme. Her får du opskriften på fisketacos med koriandercreme

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g kullerfilet
1 pose tortillachips
1 æg
smør og/eller olie til stegning

KORIANDERCREME

2 modne avocadoer
2 bundter koriander
1 dl cremefraiche 18 %
saft af ½ limefrugt
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

2 hjertesalater
1 frisk grøn chili
1 limefrugt
12 små tortillaer

Opskrift - sådan laver du fisketacos med koriandercreme

 
1. Skær fisken i mindre, aflange stykker. Knus tortillachips til fint tortillamel i en foodprocessor, og hæld det i en dyb tallerken. Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken. Vend først fiskestykkerne i æg og dernæst i tortillamelet. Steg dem gyldne i rigeligt smør og/eller olie på en pande, afdryp dem på fedtsugende papir.
 
2. KORIANDERCREME: Blend kødet fra avocadoerne i en blender sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat konsistens – gem en håndfuld koriander til servering.
 
3. SERVERING: Tænd ovnen på 200°. Skyl og pluk hjertesalater. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Skær limefrugten i både. Lun tortillaer på en rist i ovnen, og fyld dem med salat, koriandercreme og stegt fisk. Drys med chili og koriander, og servér. 
 
 
Læs mere om: