fiskespyd
Mad

Fiskespyd med laks og rejer på sprød salat

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Skær de friske grøntsager i tynde strimler, og bland en knasende sprød salat med asiatisk inspiration. Få opskriften på de lækre fiskespyd med laks og rejer på sprød salat
30 min4 personer

FISKESPYD MED LAKS OG REJER

  • 200 g laks (uden skind)
  • 200 g store rejer (optøede)
  • små grillspyd

SOJAMARINADE

  • 1 spsk. sojasauce
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 fed hvidløg

SPRØD SALAT MED KÅL

  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 spidskål
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 100 g cashewnødder
  • 1 bundt forårsløg

1. SOJAMARINADE: Bland sojasauce, limesaft og chilisauce i en skål. Pil og pres hvidløget ned i marinaden, og rør rundt. Skær laksen i stykker på 3 x 3 cm. Vend laks og rejer i sojamarinaden i en skål, og lad det trække i mindst ½ time, gerne længere.

2. Sæt de marinerede laksestykker og rejer på spyd. Læg spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem gyldne i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.

3. SPRØD SALAT MED KÅL: Skyl squashen, og snit den i tynde strimler, gerne med en spiral-slicer eller på mandolinjern. Skræl gulerødderne, og snit dem på samme måde. Snit spidskålen fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland de snittede grøntsager sammen i en skål, pres limesaft over, dryp med sød chilisauce, og vend rundt i salaten. Rist cashewnødder på en tør pande, til de får farve, og drys dem over salaten. Rens og snit forårsløg fint, og pynt salaten med forårsløg. Servér sammen med de stegte spyd.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

Læs også