Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat
Aftensmad

Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat

14. februar 2022Opdateret 3. april
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lækre, hjemmelavede fiskefrikadeller og en frisk kartoffelsalat med masser af urter. Så bliver det ikke mere sommerligt. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat
4 personer

Fiskefrikadeller

  • 600 g torskefilet 
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

Kartoffelsalat

  • 650 g nye kartofler
  • ½ bundt radiser
  • 150 g friskbælgede ærter
  • 1 spsk. kapers
  • 1 lille håndfuld dild 
  • ½ bundt purløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 2 dl cremefraiche 
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 lille håndfuld dild 
  • ½ bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber

Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat

  1. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl.
  2. Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør kødet med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt farsen på køl.
  3. Kartoffelsalat (forsat): Halvér kartoflerne. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Bland kartofler, ærter, radiser og kapers. Hak dild og purløg fint. Rør citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i salaten sammen med dild og purløg.
  4. Cremefraichedressing: Rør cremefraiche med fintrevet citronskal og finthakket dild og purløg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før du vender dem. Servér med kartoffelsalat og cremefraichedressing.

Se flere opskrifter på fiskefrikadeller her.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassiske frikadeller. Sprøde og gode, som hele familien kan lide dem. Find opskriften her: Klassiske frikadeller.

Læs også