fiskefrikadeller
Hovedretter

Fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød

Lad aftensmaden gå i fisk med lune og sprøde fiskefrikadeller. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød

Fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FISKEFRIKADELLER
500 g torskefilet
1 tsk. salt og friskkværnet peber
1 løg
3 spsk. hvedemel
1 æg
2 dl sødmælk
170 g krebsehaler
2 spsk. solsikkeolie + 20 g smør til stegning
 
KIKÆRTESALAT MED TOMATER
4 store tomater
1 lille rødløg
1 dåse kikærter (400 g)
½ bund bredbladet persille
4 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
4 skiver rugbrød
evt. smør til rugbrødet
1 citron
remoulade
 
PRØV OGSÅ. Har du prøvet at lave hjemmelavet remoulade? Det smager skønt til fiskefrikadeller - Få opskriften på hjemmelavet remoulade her
 

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød 

 
1. Fiskefrikadeller: Hak torsken groft i en foodprocessor. Skrab den hakkede torsk over i en skål, og rør salt og peber i. Pil og hak løget fint. Rør løg, mel, æg og mælk i fiskefarsen, så den bliver jævn og ensartet. Hak krebsehalerne, og vend dem i farsen. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør på en pande, til de er gyldne på begge sider. Skru ned for varmen, og steg videre i ca. 10 minutter.
 
2. Kikærtesalat med tomater: Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern de våde kerner med en ske, og skær tomaterne i tern. Pil løget, og hak det fint. Skyl kikærterne med koldt vand i en sigte. Skyl og pluk persillen. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål. Vend tomater, løg, kikærter og persille sammen med dressingen.
 
3. Servering: Skær rugbrødet i mindre stykker, og smør dem evt. med smør. Servér fiskefrikadeller med rugbrød, citron skåret i både og remoulade.
 
TIP:Du kan bruge rejer i stedet for krebsehaler i fiskefarsen.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Burger med hummus og bolsjebedesalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lammekoteletter med pankorasp og spidskålssalat – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med chili, sojasauce og kartofler – Få opskriften her

Fredag: Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat – Få opskriften her